NDVibes - Blog
Wat is een goede website

Wat is een goede website

Wat is nu eigenlijk een goede website? Vraag dit aan verschillende mensen en je zal verschillende antwoorden krijgen: “Een mooie website”, “Eentje die veel bezoekers krijgt”, “Wanneer je hoog scoort in Google heb je een goede website”… Al deze antwoorden zijn slechts half waar. In deze post lees je enkele voorwaarden waar een goede website zeker aan moet voldoen.

21 Feb 2019

Mooi design

Het design is het eerste wat jouw bezoekers zullen zien wanneer ze op jouw website komen. Met andere woorden, jouw design bepaalt de eerste indruk die een potentiële klant van jou of jouw zaak krijgt.

Waarom is die eerste indruk zo belangrijk? Om dit te snappen moeten we kijken naar iets wat het halo-effect noemt. Het halo-effect is het verschijnsel dat wanneer een bepaald iets een uitblinkende eigenschap heeft, mensen automatisch ook andere positieve eigenschappen aan dat iets toewijzen.

Een simpel voorbeeld: Als jouw zaak een zeer uitblinkende website heeft, gaan mensen automatisch denken dat jouw product ook wel goed zal zijn.

Een goed design is dus belangrijk!

Gevonden worden op Google

Leuk zo een website met een mooi design, echter compleet nutteloos als niemand hem kan vinden om dat design te bewonderen.

SEO (Search Engine Optimization) of zoekmachineoptimalisatie, is belangrijk om veel bezoekers op jouw website te krijgen. Niet enkel zorgt dit ervoor dat meer mensen in contact komen met wat jij aanbiedt, maar een website die hoog – of zelfs als eerste – scoort op een bepaald onderwerp, wordt vaak als autoriteit in dat onderwerp beschouwd.

Zoekmachineoptimalisatie is vaak abstract om te begrijpen omdat het geen 1+1=2 wetenschap is. Je ranking hangt af van vele verschillende factoren, en met meta-keywords alleen ga je het al lang niet meer redden.

Meer over SEO komt later zeker nog aan bod op deze blog!

Een up-to-date website

Een website die vaak geüpdatet wordt en waar regelmatig veel activiteit op is, is voor verschillende reden beter.

Niet alleen is dit een pluspunt in de ogen van Google, wat dus je ranking te goed komt. Ook zijn bezoekers meer geneigd regelmatiger terug te keren naar jouw website als er af en toe nieuwe interessante content op komt.

Dit kan je bereiken door bijvoorbeeld een blog te starten op jouw website. Op die manier kan je regelmatig interessante artikels over jouw zaak of niche schrijven.

Makkelijk in gebruik

Complexe submenu’s, navigatie op een rare plaats, trage laadtijden,… allemaal voorbeelden van hoe het niet moet. Overschat de tijd dat mensen op jouw website blijven zeker niet! Indien men niet snel vindt wat men zoekt of moeite heeft met het navigeren van jouw website, zal men snel afhaken.

Een die uw bezoekers in klanten verandert

Dit is 100% zeker het belangrijkste punt. Jouw website kan al de boven bemoemde punten bevatten, daar heb je echter niks aan als jouw website jou geen klanten oplevert. Een mooie website zonder conversie is gewoonweg weggegooid geld.

Hoe verander je dan die bezoekers in klanten? Hiervoor bestaan bepaalde conversie-technieken en principes. Als je hier meer over wilt leren moet je zeker mijn blog blijven volgen, of stuur een mailtje naar mij (contact@ndvibes.com).

Op mijn vorige blogpost over enkel neuromarketing tricks kan je enkele voorbeelden van conversietechnieken terugvinden.

Vind je dat jouw website jou te weinig oplevert? Of heb je momenteel zelfs geen website? Stuur dan zeker een mailtje en dan bekijk ik het graag voor je!

Auteur: Niel Duysters