NDVibes - Blog
Voorkom een out of date website

Voorkom een out of date website

De tijd staat niet stil, het internet ook niet. Daarom is het belangrijk regelmatig even je website te evalueren om te zien of deze nog up-to-date is. Als je dit niet doet heb je voor je het weet een website die achterloopt op jouw concurrentie. Hier een lijst van zaken waar je op kan letten.

19 Jun 2019

Totaal verouderde website

Er is een verschil tussen een website die even opnieuw gepolijst moet worden en een website die hopeloos verouderd is. Vrees je het laatste? Dan raad ik je dit artikel aan: Wanneer is een website verouderd.

Als je één of meerdere punten herkent, moet je zeker een mailtje sturen.

Oude foto's

Voorbeeld van oude foto Goed dat je gebruikt maakt van foto’s op je website! Het zou echter nog beter zijn moesten deze foto’s up-to-date zijn. Hoe recent je foto’s moeten zijn, hangt af van website tot website en zal je zelf een beetje moeten inschatten.

Het is vooral belangrijk dat de foto’s op je website dicht aansluiten bij de realiteit. Als je gebouw of kantoor pas gerenoveerd is moet de foto ook mee veranderen. Pas naar de kapper geweest en een andere haarkleur gekozen? Pas het foto’tje van jezelf dan ook maar best even aan.

Een verouderde foto laat al snel heel de website verouderd lijken.

Kijk naar je concurrentie

Ook jouw concurrentie zit niet stil! Kijk regelmatig op hun websites of je bepaalde features ziet die jou ook wel interessant lijken.

Als je website is gemaakt door NDVibes, is het natuurlijk de bedoeling dat deze de websites van al je concurrenten overtreft. Ongetwijfeld zal dit op het moment van lancering ook het geval zijn geweest. Maar om dit zo te houden moet je de website van je concurrentie een beetje in het oog houden.

Heb je zo een feature gezien? Stuur gauw een mailtje en dan bekijken we hoe we dit ook op jouw website kunnen implementeren. Maar dan beter natuurlijk. ;)

Nieuw design

Misschien heb je in de tussentijd ergens een mooi design gezien wat je een idee gaf voor op je eigen website. Kleine aanpassingen zoals de kleur kunnen je hele website een nieuwe uitstraling geven.

Aan het dalen op Google

Je kan een hele tijd hoog in de zoekresultaten van Google staan, om dan opeens plots heel wat plaatsen te zakken. Dit is een gevaarlijke trend en die kan je uiteraard beter voorkomen dan genezen door middel van een sterke SEO-tactiek.

Is genezen toch nodig, moeten we samen even kijken hoe we de SEO (Search Engine Optimization) van jouw website kunnen bijschaven.

Minder en minder bezoekers

Dalende grafiek

Merk je via Google Analytics dat je website minder en minder bezoekers krijgt? Of dat ze minder lang op je website blijven of doorklikken?

Dit kan honderden redenen hebben. Een diepe analyse van je website is dan nodig om ervoor te zorgen dat je website opnieuw potentiële klanten kan aantrekt.

Maar denk vooral NIET dat hier niks aan te doen valt!

Geen wow-gevoel meer

Heb je geen goed gevoel meer bij je website? En denk je dat ook de bezoekers een gevoel van veroudering hebben? Dan is het verstandig even samen te zitten om erachter te komen waar dit gevoel vandaan komt, zodat we dit kunnen aanpassen.

Op die manier kunnen we weer het wow-gevoel bij potentiële klanten creëren.

Auteur: Niel Duysters