NDVibes - Blog
8 redenen waarom je een website moet hebben

8 redenen waarom je een website moet hebben

“Je moet een website hebben voor je zaak.” Het is zeker niet de eerste keer dat je het hoort en klinkt waarschijnlijk zelfs al cliché. Toch moet je dit advies niet negeren! In deze blogpost lees je acht redenen waarom een website echt wel nodig is.

20 Mar 2019

Onderscheid jezelf

Een website is de ideale manier om te laten zien dat jouw zaak uniek is. Je kan bijvoorbeeld je huisstijl weergeven in het design of zelfgekozen teksten weergeven om je boodschap over te brengen.

Een Facebook-pagina limiteert jou hierin, maar met een eigen website heb je de volledige vrijheid om iets uniek te doen. Op die manier heb je al een streepje voor op je concurrentie.

Het hebben van een eigen design is ook gewoon super belangrijk, denk maar aan het halo-effect. Hierover kan je meer te weten komen in de blogpost over wat een goede website is.

Onderscheid jezelf met een website.

Straal meer vertrouwen uit

Het hebben van een website betekent dat je jezelf en wat je doet serieus neemt. Een Facebook-pagina kan iedereen aanmaken, maar met een degelijke website zien mensen dat je hebt geïnvesteerd in je zaak.

Dat wat je doet niet enkel een leuke hobby is waar je af en toe mee bijverdient, maar dat je zaak iets is waar je moeite in steekt en dus ook moeite zult steken in een goede service of eindproduct voor je klanten.

Het is echter ook de ideale kans om jouw portfolio te tonen, zodat mensen zien dat je al wat ervaring hebt. Wat uiteraard ook weer meer vertrouwen uitstraalt.

Leer je klanten kennen

Google Analytics Je kan makkelijk een tool zoals Google Analytics implementeren op je website zodat je precies kan zien op welke pagina jouw bezoekers het meeste zitten.

Op die manier kan je zien welke content hen het meest interesseert. Deze info kan je dan later ook gebruiken op bijvoorbeeld sociale media om doelgerichte content te posten die jouw doelgroep interessant zal vinden.

Krijg meer of beter betalende klanten

Als je mijn websites of blog al eens bekeken hebt, ben je ongetwijfeld al het woord ‘conversie’ tegengekomen. Dit is bezoekers omzetten in klanten. En geloof me, dat is veel makkelijker als je een website hebt.

Want dat is de ideale plek om conversietechnieken te gebruiken.

Word gevonden op Google

Wordt gevonden op Google Zoekmachine optimalisatie zorgt ervoor dat mensen op jouw website terecht komen wanneer ze zoeken op bepaalde woorden of zinnen.

Dit is natuurlijk voor duizend redenen heel handig. Meer klanten is er slechts eentje van.

Gevonden worden op Google zorgt er ook gewoon voor dat je zaak betrouwbaarder overkomt.

Klantengemak

Het is veel handiger voor klanten om alle info zoals openingsuren of contactgegevens op een centraal punt te kunnen bekijken. Op een social media-pagina is dit niet altijd even overzichtelijk.

Zelfs een simpele website kan ervoor zorgen dat je beter bereikbaar bent voor jouw klanten.

Meer mogelijkheden

Op een website is alles mogelijk. Je kan e-commerce integreren in de vorm van een webshop of producten mooi oplijsten in een catalogus.

Een ander voorbeeld is ervoor zorgen dat mensen op jouw website een afspraak kunnen maken waardoor dit niet meer de hele tijd via mail of telefoon moet.

Ook zou je een blog kunnen beginnen op je eigen domeinnaam, om deze dan op social media te adverteren.

Echt alles wat je je kan indenken is mogelijk! Alles om het leven van jou en jouw klanten makkelijker te maken, een mailtje naar contact@ndvibes.com volstaat om te horen hoe ik jouw probleem zou aanpakken.

Eigen domeinnaam

Het hebben van een eigen domeinnaam komt niet alleen veel professioneler over. Het is ook makkelijker om te onthouden voor mensen, wat mond-op-mond reclame sterk bevordert.

Auteur: Niel Duysters